dinsdag 15 maart 2011

Amateurschrijvers gezocht! - Schrijfestafette editie 2

Heb je zin om je schrijfvaardigheden eens uit te testen? Doe dan mee met onze schrijfestafette editie 2. De schrijfestafette is een gezamenlijk initiatief van BeNeBib en sluit aan bij de Weken van de Amateurkunsten.

Bedoeling is dat we voor elke bibliotheek een schrijversgroep maken van telkens 6 tot 7 personen. Elke gemeente vertrekt vanuit eenzelfde eerste hoofdstuk, maar week na week zie je het verloop van 4 verschillende verhalen.
Als amateurschrijver schrijf je één hoofdstuk van zo'n verhaal, je borduurt verder op wat je voorganger heeft geschreven en doet vervolgens je eigen inbreng.
De verhalen zullen te volgen zijn op een blog, en na afloop ontvang je uiteraard een papieren versie. Periode van schrijven ligt tussen begin mei en tweede helft van juni.

Dit jaar hebben we voor het eerste hoofdstuk de Antwerpse schrijfster Diane Broeckhoven kunnen strikken. Zij is bekend van onder meer 'De buitenkant van Meneer Jules', en daarnaast nog andere talrijke uitgaven, waaronder meerdere schitterende novellen.
Ook verzorgt zij bij wijze van startbijéénkomst een 'Schrijfworkshop' met handige tips & trics.
Deze zal plaatsvinden op dinsdagavond 26 april.

Lijkt dit alles je leuk? Geef je dan zeker op vòòr maandag 18 april.
014/639470 of Merksplas@bibliotheek.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten