donderdag 12 april 2012

WEKEN VAN HET REISBOEK - 4 LEZINGEN EN EEN WORKSHOP


4 bibliotheken bieden u 4 lezingen en een dansworkshop aan. Alles draait rond reizen, met de jeep, te voet, op de fiets....
Allen hartelijk welkom op deze lezingen. Elke lezing kost € 4,00. Je kunt ook een passe-partout kopen en dan betaal je 8 euro, wat je toegang geeft tot alle activiteiten .
Vooraf inschrijven is verplicht!  Dit kan  via mail, een telefoontje of aan de bibliotheekbalie bij alle deelnemende bibliotheken.

Dinsdag 24 april 20u

Wild van Afrika – met Chris Dusauchoit - Plaats Bib Rijkevorsel
Chris Dusauchoit bespreekt een aantal iconische Afrikaanse dieren waarvan we denken alles te weten, en maakt ons duidelijk dat we met die kennis niet al te ver komen. Hij baseert zijn verhalen op de kennis die hij opdeed tijdens zijn vele safari’s. De lezing garandeert een leerrijke ervaring voor jong en oud.





Donderdag 3 mei 20u

In de ban van Stempelstan – met Frank van Rijn – Plaats Bib Baarle
De Nederlander Frank Van Rijn is wellicht de bekendste fietser van zijn land. Al vele jaren verkent hij de wereld met zijn fiets en beschrijft zijn reizen in een relativerende, humoristische en meeslepende stijl. Elf boeken zijn er van hem al verschenen. Zijn laatste reis voerde hem naar Georgië, Azerbeidzjan, de Kaspische Zee, Oezbekistan en aanverwante buurlanden.


Wellicht niet direct een tocht die u zelf in levende lijve zult meemaken, maar daarom net zo leuk om het lekker knus in de bib de reis mee te beleven. Met een rasverteller als Frank is het net alsof je er zelf bij was.





Dinsdag 15 mei 20u

Castilië en Sicilië – met Sonia Busselen – Plaats Bib Hoogstraten
Sonia Busselen, master in archeologie en kunstgeschiedenis, begeleidt je op een tocht langs bekende en minder bekende plekken in Castilië (binnenland Spanje) en Sicilië, het grootste eiland van de Middellandse zee. Met veel enthousiasme brengt ze haar kennis en liefde voor cultuur over bij geïnteresseerden, liefst in dialoogvorm. Een mooie avond voor ieder die van reizen houdt!






Dinsdag 22 mei 2012

Workshop Linedance – met Chrissy’s Line Dancers – Plaats Bib Rijkevorsel
Elk jaar komt de wereld al dansend binnen in de bib van Rijkevorsel via een dansworkshop.
Dit jaar staat linedance op het programma, oorspronkelijk overgekomen van Amerika, en vooral gekend als dè dans op countrymuziek. Dit is ondertussen al geëvolueerd naar andere muziekvormen en ondertussen kennen we ook al de nieuwe hype ‘newline’. Wil je er meer over weten en een danspasje wagen, kom dan naar deze workshop. Een partner is niet nodig, wel comfortabele kledij.






Woensdag 6 juni 20u

Weg naar Compostela – met Arnout Hauben – Plaats Bib Merksplas
De naam Arnout Hauben doet misschien niet direct een belletje rinkelen, maar toch hebben veel mensen hem al gezien, of minstens zijn zwaaiende hand, zijn iPod of de blaren op zijn voeten. Arnout Hauben is namelijk de Man Bijt Hond-reporter  die naar Compostela stapte. In 100 dagen voltooide hij 2.325 km en elke week leefde Vlaanderen met hem mee!  Arnout vertelt over zijn soms grappige, soms ontroerende ontmoetingen. Aan de hand van videofragmenten laat hij zien hoe toeval en details hem steeds weer naar verrassende verhalen leidden. Iedereen hartelijk welkom op deze avond.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten